Καλοσώρισμα

Μια νέα σελίδα ανοίγει με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, μετά την ανάληψη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...


synantisi top

Στα πλαίσια των χειμερινών εκδηλώσεων, για την ανάπτυξη των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κυριών του συνδέσμου, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις για πρωινό καφέ την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα σε συγκεκριμένο Cafe. Για την ώρα και τον τόπο συνάντησης καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την πρόεδρο Μαίρη Καλλιάνη στο τηλ. 6948295141.

calendar2015 top

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει εκδώσει το ημερολόγιο του 2015. Όποιο από τα μέλη ή τους φίλους επιθυμεί να το αποκτήσει αρκεί να επικοινωνήσει με ένα από τα μέλη του Δ.Σ.

planitarioΣτα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της χειμερινής περιόδου 2012-13, ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, επίσκεψη στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Θα παρακολουθήσουμε την νέα εντυπωσιακή οπτικοακουστική παράσταση «O Oυρανός των Αρχαίων»!
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα τελειώσει στις 20:10 περίπου.
Αν είμαστε πάνω από είκοσι (20) άτομα η τιμή εισιτηρίου είναι τέσσερα (4) € για όλους.
Αν είμαστε λιγότερα η τιμή θα είναι έξι (6) € εκτός από παιδιά, μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών.
Το Ίδρυμα πρότεινε για την καλύτερη κατανόηση της παράστασης, η παρακολούθηση από παιδιά να είναι ηλικίας άνω των 7 ετών.
Σημείο συνάντησης η είσοδος του Ιδρύματος Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο.

Με μεγάλη επιτυχία από 5 έως 19 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 25ης Πολιτιστικής Εβδομάδας στο Μεγάλο Χωριό. Τα μηνύματα που πήραμε ήταν πολύ θετικά (εκτός από την βραδιά Νεολαίας), επιβραβεύντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες, τους αγώνες και τις φιλοδοξίες μας για ένα θεσμό που επικεντρώνεται σε όλους τους Μεγαλοχωρίτες και ΟΧΙ μόνο.

estiaΕυχόμαστε καλό χειμώνα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου και σας ενημερώνουμε ότι η Εστία θ' αρχίσει να λειτουργεί ως καφέ την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα αρχής γεννωμένης από 7-11-12 και ώρες 17:30 έως 20:30.

 

Τον Αύγουστο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η 24η Πολιτιστική Εβδομάδα με διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Ευχαριστούμε όλους όσους έλαβαν μέρος και ευελπιστούμε στη μεγαλύτερη συμμετοχή από τα μέλη του Συνδέσμου, τους συγχωριανούς και τους φίλους.

 

estiaΗ λειτουργίας της εστίας  (κάθε τετάρτη) ως στέκι συνάντησης των Μεγαλοχωριτών για καφέ, ποτό και συζήτηση με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους δεν απέδωσε τα αναμενόμενα λόγω προσέλευσης μικρού αριθμού (5-6) μελών, πάντα των ίδιων.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και φίλους που αγκάλιασαν αυτή μας την προσπάθεια τα τρία τελευταία χρόνια και σας ενημερώνουμε ότι η εστία θ' ανοίγει από της 9-11-2011 την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα και ώρες 17:30 έως 21:00.

 

 

moyseioΞεχωριστό γεγονός στα πλαίσια της φετινής Πολιτιστικής Εβδομάδας, ήταν τα εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο, της πλήρως ανακαινισμένης αίθουσας «Ιωάννα Σκλαβούνη», με την ταυτόχρονη τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της Μάντω Λ. Οικονομίδη για την δωρεά εκατόν πενήντα (150) αντικειμένων, που αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της ελληνικής λαϊκής τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα (εξαρτήματα παραδοσιακών ενδυμάτων, κεντήματα, κοσμήματα και όπλα). Τα αντικείμενα αποτελούσαν μέρος της συλλογής του συζύγου της Λόντου Μ. Οικονομίδη. Η ανακαίνιση έγινε με την ευγενική προσφορά της οικογένειας Δημήτρη Ι. Πουρνάρα σύμφωνα με τις μελέτες της αρχιτέκτωνος Αντωνίας Πάνου και μουσειολόγου Έφης Μαντζούτσου.

Παρακαλούμε τα μέλη και τους συγχωριανούς, να μας ενημερώνουν στο email του site (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες που θέλουν να δημοσιευθούν. 

Μεγαλοχωρίτες - Μεγαλοχωρίτισσες
Φίλες και Φίλοι του Μεγάλου Χωριού

Μια νέα σελίδα ανοίγει με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, μετά την ανάληψη του νεοεκλεγέντος και ανανεωμένου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ενημέρωση για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας, η συνεχής ανανέωση του φωτογραφικού υλικού θα σας δίνει τη δυνατότητα της καλύτερης ενημέρωσής σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει την παρουσία σας σε όλες τις εκδηλώσεις μας, την Αγάπη και την Στήριξή σας στο Σύνδεσμο και κατ΄ επέκταση στο Μεγάλο Χωριό.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου
Μαίρη Καλλιάνη

 

blood-drive

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα θέμα, που μπορεί σήμερα να μην απασχολεί άμεσα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι αύριο δεν θα αφορά κάποιον δικό μας ή ακόμη και εμάς τους ίδιους. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της έλλειψης αίματος και παραγώγων αυτών, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Εθελοντική Αιμοδοσία 2008Το Σάββατο 18-10-08 από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Συνδέσμου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσήλθαν και ευελπιστούμε ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι την επόμενη φορά.

Επικοινωνία

  • ΔιεύθυνσηΜαυροκορδάτου 6, Αθήνα 10678
  • Τηλέφωνο2103837057
  • FAX2103837057
  • emailinfo@smap.gr
  • ΕπικοιωνίαΏρες τηλεφωνικής επικοινωνίας,κάθε Τετάρτη 17:00-22:00
Κύλιση στην Αρχή