Καλοσώρισμα

Μια νέα σελίδα ανοίγει με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, μετά την ανάληψη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...


 
emvlima-syndesmoyΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 07-04-2013
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

 

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) η οποία κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα και νομότυπα συνήλθαν σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 στα γραφεία του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών ¨Η Αγία Παρασκευή¨ Μαυροκορδάτου αρ.6 τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση.

laografikoΣτα πλαίσια αύξησης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του Καρπενησίου καθώς επίσης και στα χωριά γύρω από αυτή, ο Δήμος Καρπενησίου κάλεσε Άγγλους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι συνοδευόμενοι από την σύμβουλο του Δημάρχου επισκέφθηκαν και το Μουσείο μας, το πρωϊ του Σαββάτου 31-3-2012. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους επί μιάμιση και πλέον ώρα. Εκτός από την ευχάριστη έκπληξη έμειναν και εντυπωσιασμένοι που σε ένα τόσο μικρό χωριό υπάρχει Ιστορικό -Λαογραφικό Μουσείο με τέτοιες προδιαγραφές. Εκ μέρους του Συνδέσμου τους προσφέρθηκαν διάφορα αναμνηστικά δώρα. Ευχή όλων μας η στήριξη αυτού του έργου από τους φίλους, τους φορείς του τόπου μας και όχι μόνο, για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

kalimera46Τα κάλαντα που λένε οι καλημεράδες, το βράδυ παραμονή των Φώτων, σε όλα τα φωταγωγημένα σπίτια του χωριού μας.
Το τρικούβερτο γλέντι που γίνεται την επόμενη μέρα με όλους τους χωριανούς και φίλους που βρίσκονται στο χωριό με τα χρήματα που μαζεύουν οι καλημεράδες.
Το έθιμο που διαρκεί πάνω από 200 χρόνια εκτός των μαύρων χρόνων της κατοχής (ξανάρχισε στις 5-1-1955 και το γλέντι της επόμενης μέρας έγινε στο μαγαζί του Σταύρου Καρίπη).

laografikoΕνημερώνουμε τους αγαπητούς επισκέπτες του χωριού μας, ότι το Λαογραφικό Μουσείο, θα παραμείνει κλειστό από 4-5-2010 έως 30-6-2010 (περίπου) για συντήρηση και ανακαίνιση των εκθεμάτων. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Επικοινωνία

  • ΔιεύθυνσηΜαυροκορδάτου 6, Αθήνα 10678
  • Τηλέφωνο2103837057
  • FAX2103837057
  • emailinfo@smap.gr
  • ΕπικοιωνίαΏρες τηλεφωνικής επικοινωνίας,κάθε Τετάρτη 17:00-22:00
Κύλιση στην Αρχή