Καλοσώρισμα

Μια νέα σελίδα ανοίγει με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, μετά την ανάληψη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

blood-drive

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα θέμα, που μπορεί σήμερα να μην απασχολεί άμεσα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι αύριο δεν θα αφορά κάποιον δικό μας ή ακόμη και εμάς τους ίδιους. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της έλλειψης αίματος και παραγώγων αυτών, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Δημιουργήσαμε την δική μας ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ με την ελπίδα να μας βοηθήσετε και την ΕΥΧΗ να «ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ»

Οι ποσότητες αίματος, που χρειάζεται η Χώρα μας ξεπερνούν τις 600.000 μονάδες, ενώ εκτός από τους ασθενείς και τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα, που έχουν ανάγκη για αίμα, αρκετοί είναι και οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι τραυματίζονται σε ατυχήματα και βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μία μονάδα αίματος.

Επειδή, οι Μεγαλοχωρίτες, διακρινόμαστε για την ευαισθησία μας απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, καιρός είναι να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι και σε αυτό το πρόβλημα και να προσφέρουμε, αυτό το πολύτιμο αγαθό στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη, βγάζοντάς τους από την πραγματικά δύσκολη θέση.

Κάποιοι θα αναρωτηθούν πώς θα το επιτύχουμε αυτό.

Η απάντηση είναι απλή και δεν είναι άλλη από το να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες, αυξάνοντας τη δική μας ομάδα εθελοντών αιμοδοτών, η οποία μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και να σώσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας.
Όπως μας εξηγεί και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σπύρος Γραμμένος «Το αίμα, ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται και είναι ζήτημα ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να συμβάλει στο μέγιστο βαθμό η ύπαρξη της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών, που στην κυριολεξία μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου μέλους της σε περίπτωση ανάγκης».

Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών

Τι είναι όμως η ομάδα εθελοντών αιμοδοτών ;

Σύνολο ατόμων, που διεξάγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντικές αιμοδοσίες, έχοντας ως στόχο τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και τη διευκόλυνση σε εύρεση αίματος για τα μέλη της ομάδας σε περίπτωση, που υπάρχουν ανάγκες.

Κλείνοντας σας καλούμε να συμμετέχετε ως εθελοντές αιμοδότες και να βοηθήσετε στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκούν τα λόγια. Χρειάζεται δουλειά αρκετή από όλους μας. Γιατί όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τεύχος 147-148 της Φ.Μ.Χ. καθώς επίσης και από τον υπεύθυνο για το σκοπό αυτό κ. Αθανάσιο Καρίπη τηλ.: 6977784184 (6-10μ.μ.) που είχε σειρά επαφών με αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας.

Επικοινωνία

  • ΔιεύθυνσηΜαυροκορδάτου 6, Αθήνα 10678
  • Τηλέφωνο2103837057
  • FAX2103837057
  • emailinfo@smap.gr
  • ΕπικοιωνίαΏρες τηλεφωνικής επικοινωνίας,κάθε Τετάρτη 17:00-22:00
Κύλιση στην Αρχή