Τακτική Γενική Συνέλευση 2013

 
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 07-04-2013
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

 

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) η οποία κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα και νομότυπα συνήλθαν σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 στα γραφεία του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών ¨Η Αγία Παρασκευή¨ Μαυροκορδάτου αρ.6 τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση.

Η πρόεδρος Μαίρη Καλλιάνη πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ανακοίνωσε όπως γίνεται κάθε χρόνο το θλιβερό κατάλογο Μεγαλοχωριτών που έφυγαν από κοντά μας από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και δεν ανεγράφησαν στη ΦΜΧ:
Θρασύβουλος Χονδρός, Μαρίκα Καρβέλη, Αθανασία Πιστιόλη, Μαρίκα Αναγνωστοπούλου, Ευάγγελος Πατακιάς, Ντίνος Τουλούπας, Δημήτριος Γυφτομήτρος, και οι κόρες των Μιχάλη Αραπογιάννη και Ανδρέα Κοντομέρκου που κατοικούν στην Αμερική.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Η Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η χρόνια που βιώνουμε είναι οικονομικά η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, αυτό έχει επηρεάσει και τον Σύνδεσμο μας. Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην γίνει αύξηση της συνδρομής και αυτή τη χρονιά, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τα μελή του. Θέλουμε όμως την όποια οικονομική ενίσχυση δύναται ο καθένας από εσάς ώστε ο Σύνδεσμος να συνεχίσει το έργο του, διότι θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τα μηνιαία πάγια έξοδά μας εδώ και στο χωριό ανέρχονται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450,00)€ περίπου χωρίς να συνυπολογίσουμε την εφορία, το περιοδικό και τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις. Συνεχίζοντας η Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη για το έργο που επιτελέστηκε από το Σύνδεσμο την χρονιά που πέρασε.
Μνημόσυνο Εθνομαρτύρων & Μεγαλοχωριτών: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέστηκε στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής από τον αγαπητό, σε όλους μας, συγχωριανό π. Κων/νο Βαστάκη και ακλούθησε καφές στο εντευκτήριο του Συνδέσμου. Την ίδια ημέρα έγινε μνημόσυνο και στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στο Μεγάλο Χωριό.
Χορός και κόψιμο Βασιλόπιτας: Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην κοσμική ταβέρνα «ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ» πραγματοποιήθηκε παρ’ όλο την κρίση με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κος Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε με καλά λόγια για την δραστηριότητα του Συνδέσμου και έδωσε την υπόσχεση ότι θα μας στηρίξει οικονομικά.
Επιτροπή Κυριών: Έχει έντονη δραστηριότητα και βάσει του καταστατικού πρότεινε στο Δ.Σ. και πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
• Ομιλία συζήτηση με θέμα ¨Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ¨
• Επίσκεψη – ξενάγηση στις 13-1-2013 στη Βουλή των Ελλήνων
• Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου όπου παρακολουθήσαμε την οπτικοακουστική παράσταση ¨Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ¨
• Την ημέρα της γυναίκας επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη και μετά απολύσαμε τον καφέ μας στο εντευκτήριο του Μουσείου.
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε στο Μεγάλο Χωριό με επιτυχία την 25η Πολιτιστική Εβδομάδα. Θέλουμε προτάσεις (γραπτώς) στο Δ.Σ. για καινούργιες εκδηλώσεις.
Εκδόσεις: Ο Σύνδεσμος συνεχίζει την έκδοση του περιοδικού ¨Φωνή του Μεγάλου Χωριού¨ (ΦΜΧ) ανά εξάμηνο και όπως πάντα θέλουμε να μας ενημερώνετε εγκαίρως για τα κοινωνικά σας.
Λαογραφικό Μουσείο: Η επισκεψημότητα συνεχίζεται όχι μονό από τουρίστες αλλά και από διάφορους φορείς και σχολεία. Έτσι πολλές φόρες η κα Ντίνα Μαντζιούτα ανοίγει έξτρα το Μουσείο γι’ αυτό την ευχαριστούμε.
Εστία Συνδέσμου: Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα από τις 17:30 έως 20:30 (εκτός Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι) είναι ανοικτή για τα μέλη και φίλους του Συνδέσμου. Πάντα μας περιμένει για οποιαδήποτε εκδήλωση (πχ παράθεση καφέ μετά από μνημόσυνο) κατόπιν συνεννοήσεως με το Δ.Σ. και ελάχιστη καταβολή πενήντα (50,00)€ για τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ.
Ενημερώσεις: 1ον Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει ανοίξει επίσημα παράρτημα στο Μεγάλο Χωριό με έδρα το γραφείο μας στην Πνευματική Στέγη και
2ον Μέλη του ΔΣ επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του χωριού μας. Όπως πάντα ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, το μονό που εκκρεμεί είναι η τοποθέτηση της πινακίδας με το όνομα ΑΝΤΙΓΟΝΗ στην πρόσοψη του ξενοδοχείου.
3ον Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις μας από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.smap.gr).
Στη συνεχεία η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μελή του Δ.Σ. και των επιτροπών για την άψογη συνεργασία, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που ψηφίσαν την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου με το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) € καθώς επίσης και τα μελή του Συνδέσμου που βρίσκονται πάντα κοντά μας.
Έκλεισε ζητώντας από τα μελή να στηρίζουν τις προσπάθειες του Δ.Σ. και να είμαστε όλοι υπερήφανοι για τον Σύνδεσμο μας.
Ευχαριστώ που είχατε την υπομονή να με ακούσετε και καλώ τον ταμία Κο Ανδρέα Α. Παϊδα να σας ενημερώσει για το ταμείο.
Ο ταμίας Ανδρέας Παϊδας αφού διάβασε τον ισολογισμό και τον προϋπολογισμό του Συνδέσμου ευχαρίστησε με τη σειρά του τα παρευρισκόμενα μέλη και υπενθύμισε απόφαση προηγούμενης Γ.Σ. για την αποστολή επιστολών στα μέλη που χρωστάνε πάνω από πέντε (5) χρόνια.
Μετά τον ταμία το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Κος Κων/νος Μανθόπουλος και διάβασε την έκθεση της επιτροπής.
Η Πρόεδρος, αφού άκουσε τον Ισολογισμό και Προϋπολογισμό από τον ταμία Ανδρέα Α. Παϊδα καθώς και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον κο Κων/νο Μανθόπουλο, ζήτησε από το σώμα την απαλλαγή του Δ.Σ. για την περσινή χρονιά.
Το σώμα συμφώνησε διά ανατάσεως της χειρός.
Στη συνέχεια ρώτησε τα μέλη αν θέλουν να πουν οτιδήποτε στο σώμα αρχής γενομένης από το Δ.Σ.:
Το λόγο πήρε ο γ. γραμματέας Ευάγγελος Γ. Πριτσιόλας και απευθυνόμενος στα μέλη, τα παρότρυνε, να στέλνουν γραπτώς στο Σύνδεσμο την οιαδήποτε επιθυμία τους, παρατήρηση ή απαίτηση που μπορεί να έχουν και να μην την μεταφέρουν προφορικά στο Δ.Σ. Διότι έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις, πίσω σκέψεις και κακόβουλες κριτικές που τις περισσότερες φορές δηλητηριάζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και δεν συμβάλουν στον σκοπό του Συνδέσμου μας.
Ακολούθησε ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σταυράκης λέγοντας ότι ο Σύνδεσμός μας είναι ο παλαιότερος και πιο ιστορικός σύνδεσμος στην Ευρυτανία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μειωμένη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κυρίως από τα παιδιά μας που αποκόπτονται σιγά – σιγά. Προς αυτή την κατεύθυνση σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα απλό ερωτηματολόγιο που θα απαντάτε με «ναι ή όχι». Επίσης θα υπάρχει και κενό για να γράφετε ελεύθερα τέσσερις – πέντε αράδες με εποικοδομητικές προτάσεις, παράπονα, ιδέες ή ότι άλλο θέλετε (παρατηρήσεις σκέψεις, κλπ.) που θα είναι εφαρμόσιμες. Το Δ.Σ. θα το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του για να προγραμματίσει την μετέπειτα δραστηριότητα του Συνδέσμου. Αυτά ήθελα να πω και εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους τους Μεγαλοχωρίτες.
Εν συνεχεία έγινε συζήτηση μεταξύ της προέδρου και της κας Έβης Τουλούπα για διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες στην Ευρυτανία όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το γηροκομείο στο Καρπενήσι. Με το πέρας της συζήτησης η πρόεδρος ζήτησε από το παρευρισκόμενο μέλος του τοπικού συμβουλίου Μεγάλου Χωριού, κο Γεώργιο Δάλκο για μία επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χωριό.
Ο κος Δάλκος μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του τοπικού συμβουλίου για την συνδρομή του Συνδέσμου στο Μεγάλο Χωριό με το Λαογραφικό Μουσείο και τις διάφορες εκδηλώσεις, τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Αναφέρθηκε για ότι συμβαίνει από άποψη έργων στο χωρίο λέγοντας ότι:
α. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει, ο δήμος έχει αναλάβει την αποπεράτωση του νερόμυλου στην θέση μυλοκάλανο στην γέφυρα. Έχει τελειώσει η κατασκευή του κτηρίου και ο μηχανισμός και απομένει η παροχή νερού από το αυλάκι ώστε να μπει σε πλήρη λειτουργία. Με την λειτουργία του θα είναι πόλος έλξης κυρίως για τουριστικούς λόγους αφού υπάρχει πρόβλεψη να αντικατασταθεί το δάπεδο με γυαλί. Θα μπορεί όμως να κρατήσει και μία οικογένεια δουλεύοντας το ως τουριστικό περίπτερο προσφέροντας ένα καφέ ή πουλώντας αλεύρι παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται.
β. Αποπερατώθηκε η παιδική χαρά στο συνοικισμό του Γάβρου.
γ. Έχει δοθεί το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000,00)€ για εσωτερική οδοποιία (δρόμος πάνω από τον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου) και υπάρχουν πιστώσεις για την:
• Επισκευή πεζογεφυρών πέντε χιλιάδες (5.000,00)€
• Ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης στο Γάβρο δέκα χιλιάδες (10.000,00)€
• Ανάπλαση – διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο Ν. Δερμάτι, ύστερα από αιτήσεις των εκεί κατοίκων τρείς χιλιάδες (3.000,00)€ και
• Κατόπιν πολλών αιτήσεων για καθαρισμό λιθόστρωτων μονοπατιών από χόρτα θα διατεθεί ένα τμήμα από πίστωση εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)€ που υπάρχει στο Δήμο.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι ο Δήμος στα μικρά έργα λειτουργεί καλύτερα και τ’ αντιμετωπίζει πολύ πιο γρήγορα με το σημερινό καθεστώς (Καποδίστρια) παρά με το προηγούμενο (Καλλικράτη) που η έδρα ήταν στο χωριό μας.
Στο πρόσφατο συμβούλιο προτείναμε και κάποια μελλοντικά έργα όπως:
• Ανακατασκευή – αναμόρφωση του γηπέδου από τρίτης κατηγορίας σε δεύτερη διότι ενδιαφέρει πολλά παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και είναι ένα κίνητρο για να παραμείνουν στο χωριό (λόγω ανεργίας). Η ανακατασκευή θα περιλαμβάνει χλοοτάπητα, αποδυτήρια κλπ. και χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του Μικρού Χωριού καθότι το γήπεδο ανήκει και στις δύο κοινότητες (έχουν παραχωρηθεί οικόπεδα και από τα δύο χωριά). Ωστόσο, τους θερινούς μήνες θα μπορούν να κάνουν χρήση για προπόνηση, με το ανάλογο έσοδο για το Δήμο, επαγγελματικές ομάδες που διαμένουν στο χωριό.
• Έργα οδοποιίας στο χωριό κυρίως στο δρόμο προς τον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, γιατί αλλού έχει καθιζήσεις και αλλού δεν υπάρχει ασφαλτοτάπητας.
• Ανακαίνιση – επισκευή των δημόσιων αποχωρητηρίων. Με την μορφή που θα πάρουν υπάρχει στη σκέψη και η προοπτική να ενωθούν με τον ήδη ανακατασκευασμένο γειτονικό μήλο. Λύση, λειτουργική, που στο μέλλον θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο.
• Τοποθέτηση περίπτερου πληροφοριών στην είσοδο του χωριού με εγκατεστημένη ειδική οθόνη αφής που ο επισκέπτης θα παίρνει πληροφορίες τουριστικού χαρακτήρα (πχ για δωμάτια, εστιατόρια, διαδρομές κλπ).
• Τεράστιο πρόβλημα, είναι τα απόβλητα από όλα τα χωριά της Ποταμιάς, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα διότι χρειάζεται μεγάλη δαπάνη. Έχουμε προτείνει στον Δήμο να δώσει λύση συνολικά για όλα τα χωριά και όχι αποσπασματικά για ένα – δύο, με την κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων.
• Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι η πιθανή πτώση της πέτρινης τοξωτής γέφυρας που οδηγεί στο Γάβρο. Πριν μερικά χρόνια καθαρίστηκε από τους κισσούς που την περιέβαλαν, με αποτέλεσμα να φύγουν και ορισμένοι αρμοί που συγκρατούσαν τους λίθους που είναι κτισμένη. Γι’ αυτό και προειδοποιούμε τους οδηγούς που διέρχονται με αυτοκίνητα από αυτή, να πηγαίνουν πολύ σιγά, διότι υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας με τους κραδασμούς που δημιουργούν. Γίνονται προσπάθειες από το τεχνικό τμήμα του Δήμου να γίνει καλύτερη στήριξη όμως αυτό είναι θέμα των μηχανικών και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Στο σημείο αυτό κλείνω την ενημέρωσή μου, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και καλώ οιονδήποτε θέλει κάποια διευκρίνηση ή ερώτηση;
Σταυράκης Γ.: Ευχαριστώ από πλευράς μου τον κο Δάλκο για την πλήρη και περιεκτική ενημέρωση. Θέλω να τονίσω, όπως γράψαμε προ διετίας στην Φ.Μ.Χ, σχετικά με την τοξωτή γέφυρα του Γάβρου, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το Μεγάλο χωριό εκτός από το φυσικό κάλλος έχει και μία ιστορία και αυτή έχει σχέση με τα μνημεία αυτά. Θεωρώ και αν κάνω λάθος να μου το πει κάποιος ότι η γέφυρα είναι ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία μας. Συνεπώς θα πρότεινα στους τοπικούς παράγοντες της Ευρυτανίας μέσω του κου Δάλκου, να τονιστεί η ανάγκη αρμολογήματος του πετρώματος, αν μη τι άλλο και η καλύτερη θεμελίωση της, γιατί αν παρ’ ελπίδα πέσει η γέφυρα, θα χαθεί μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μια ιδιαίτερη δαπάνη για την επισκευή της.
Δάλκος Γ.: Το έχουμε προτάξει ως έργο αλλά θα ήθελα να ξέρετε ότι σε αυτού του είδους τα έργα εμπλέκεται και η αρχαιολογική υπηρεσία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να γίνονται χρονοβόρες. Επειδή το γεφύρι έχει ιστορικό χαρακτήρα, στη σκέψη μας είναι, να τοποθετηθεί επί του γεφυριού μια ταμπέλα όπου θα αναγράφεται η ιστορία του.
Ερώτηση (Μανθόπουλος Κων/νος): Έχετε αναφερθεί στο Δήμο για το κομμάτι δρόμου τετρακοσίων (400) μέτρων περίπου από το σχολείο μέχρι τo Αραπογιαννέικο σπίτι;
Απάντηση (Δάλκος Γ.): Έχουμε ζητήσει ο δρόμος που περνά μπροστά από το σχολείο ως το Γάβρο να τσιμεντοστρωθεί ή ασφαλτοστρωθεί και να επισκευαστούν τα πρανή με τσιμεντένια τείχη ή ξερολιθιές. Πιστεύουμε δε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με την επισκευή της γέφυρας.
Ερώτηση (Κοτρώνης Μ.): Όλοι ξέρουμε ότι το ξενοδοχείο δούλευε τα δωμάτια χωρίς άδεια. Τι γίνετε από εδώ και στο εξής;
Απάντηση (Δάλκος Γ.): Το ξενοδοχείο είναι μία μεγάλη ιστορία διότι πρέπει να γκρεμιστεί όλος ο τρίτος όροφος και κομμάτι του δευτέρου για να πάρει πολεοδομική άδεια και εκτός αυτού είναι θέμα επιπλέον δαπάνης για τις επισκευές. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι τα ξύλινα κιγκλιδώματα γιατί είναι σάπια και μπορεί να πέσουν από μόνα τους χωρίς την παρέμβαση κάποιου. Πάντως πρέπει να είμαστε ευτυχείς που λειτουργεί έστω και η σάλα με άδεια καφενείου διότι το ξενοδοχείο δεν μπορεί να πάρει άδεια από τον Ε.Ο.Τ.
Κοτρώνης Μ.: Η πολεοδομία τόσα χρόνια δεν έβλεπε το πρόβλημα;
Δάλκος Γ.: Εάν καλούσαμε την πολεοδομία να κάνει αυτοψία θα μας έλεγε να διώξουμε όλο τον κόσμο διότι είναι παράνομο το κτίσμα. Επιπλέον έχει πρόβλημα η στέγη και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Όλα αυτά είναι δαπάνες χιλιάδων ευρώ και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στις απαιτήσεις μας ως προς αυτό το σημείο. Ελπίζουμε, σε μελλοντική καλύτερη οικονομική συγκυρία να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει νόμιμα.
Ερώτηση (Πριόβολος Σ.): Ο χώρος που βρίσκεται το Parking στο Γάβρο είναι δημοτικός ή ιδιωτικός;
Απάντηση (Δάλκος Γ.): Το Parking είναι δημοτικό αλλά η έκταση δεν γνωρίζω αν παραχωρήθηκε από κάποιον ιδιώτη
Πριόβολος Σ.: Εντός του χώρου υπάρχουν διάφορα παρατημένα ξύλα.
Δάλκος Γ.: Για να είμαστε δίκαιοι, όταν ζητήσαμε από τους εργολάβους να πάρουν τα πράγματά τους από διάφορα σημεία που τα είχαν αφήσει, τα πήραν αμέσως. Αν υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα κορμοί δένδρων που πρέπει να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια για να τα πάρουν σπίτια τους είναι προσωρινό.
Πριόβολος Σ.: Στο χώρο στάθμευσης στο χωριό, είναι παρκαρισμένα δυο – τρία άχρηστα παλιά αυτοκίνητα.
Δάλκος Γ.: Σας ευχαριστώ που μου το είπατε και το σημειώνω.
Ερώτηση (Βαστάκης Φ.): Μπορείτε να μας κάνετε μία μικρή ενημέρωση για το σχολείο;
Απάντηση (Δάλκος Γ.): Νηπιαγωγείο και δημοτικό έχουν Δώδεκα (12) παιδιά από αυτά τα πέντε ανήκουν στο νηπιαγωγείο. Έχουν μία εξαιρετική νηπιαγωγό και έναν δάσκαλο πολύ καλύτερο από τον περσυνό. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο διότι όλα εξαρτώνται από την κεντρική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα από το υπουργείο παιδείας, αν θεωρηθεί ότι είναι πιο οικονομικό να κλείσει το σχολείο και τα παιδιά να μεταφέρονται με λεωφορείο στο Καρπενήσι ενδεχομένως να το πραγματοποιήσουν. Πάντως εγώ δεν έχω καλή πρόβλεψη για το σχολείο.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των κων Βαστάκη και Δάλκου επί προσωπικού θέματος του πρώτου και αφορούσε πρόστιμο που του επέβαλε ο Δήμος για μία άθελά του δίμηνη παράταση εκταφής του πατέρα του.
Καρβέλης Ν.: Σχετικά με τα παράπονα συγχωριανών μας (όπως και ο κ.Φιλ. Βαστάκης) για επιβολή προστίμων λόγω μη έγκαιρης εκταφής (και αυτό λόγω έλλειψης χώρου στο νεκροταφείο του χωριού), έχω να υπενθυμίσω τα εξής:
Από 20ετίας και πλέον επί προεδρίας μου και με τη βοήθεια συγχωριανών μας όπως οι παριστάμενοί σήμερα κ.κ. Γ. Σταυράκης και Θ. Κοτρώνης, ο Σύνδεσμος αγόρασε δύο συνεχόμενα προς τα κάτω κτήματα ιδιοκτησίας οικογενειών Κοτρώνη και Ζυγιάρη αντίστοιχα, προς επέκταση του νεκροταφείου.
Το έργο δεν έγινε λόγω αντιδράσεων ολίγων ατόμων και αδράνειας των τοπικών αρχών.
Τα χρόνια πέρασαν, οι ανάγκες και η ζήτηση αυξάνονται και η επέκταση είναι η μόνη λύση .
Ελπίζω να το έχουν αντιληφθεί και αυτοί που μέχρι τώρα λανθασμένα αντιδρούσαν.
Όλοι ωφελούνται και το έργο γίνεται με αυτοχρηματοδότηση, αφού θα προκύψει σημαντική συγκέντρωση χρημάτων από την αγορά νέων τάφων και οστεοφυλακίων.
Δάλκος Γ.: Συμφωνώ απολύτως και όποιες εισηγήσεις έχουμε κάνει είναι σ’ αυτή τη γραμμή, ωστόσο το πρόβλημα έχει κολλήσει σε νομικά ζητήματα και άλλα που δεν θέλω να αναφερθώ επειδή έχουν σχέση με το αν είσαι ντόπιος και τι εκλογική δύναμη έχεις. Βέβαια τώρα που ο δήμος απομακρύνθηκε και οι σχέσεις είναι πιο ουδέτερες μπορεί να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, εγώ πάντως αυτό θα το εισηγηθώ γιατί πραγματικά είναι σωστό και δεν μπορεί το νεκροταφείο να περιορίζεται σ’ αυτό το χώρο.
Όλοι ευχαρίστησαν τον κο Δάλκο για την τόσο καλή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση
Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος και αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. τον κο Δάλκο, τον παρότρυνε να συνεχίσει δημιουργικά και τον παρακάλεσε να δοθεί περισσότερη προσοχή στην καθαριότητα του νεκροταφείου, των δρόμων που οδηγούν στο Λαογραφικό Μουσείο καθώς επίσης και στην ασφάλεια των πεζών που διαβαίνουν το πανέμορφο μονοπάτι από την γέφυρα μέχρι το Κεφαλόβρυσο.
Μη ύπαρξης προς συζήτηση άλλων θεμάτων η πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη, τους ευχήθηκε προσωπικά και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. Καλό Πάσχα και λύθηκε η Γενική Συνέλευση.

 

Αθήνα 07-04-2013

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ