Ομιλία Dr Κίμων Βολίκα


 

Μετά τον καφέ που προσφέρθηκε στην Εστία του Συνδέσμου, ημέρα μνήμης, με την τέλεση του μνημόσυνου για τους Εθνομάρτυρες Μεγαλοχωρίτες, ακολούθησε ομιλία από τον  Καθηγητή Γηριατρικής Δρ. Kίμων Βολίκα με θέμα «Γηριατρική, η Ιατρική του Μέλλοντος!».

Μία ομιλία που την παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων, για τα «γηρατειά» και την αντιμετώπιση τους, ένα μεγάλο υπαρξιακό και κοινωνικό πρόβλημα που μας απασχολεί όλους.

Ο ομιλητής Δρ. Κίμων Βολίκας MD, PhD είναι Παθολόγος – Γηρίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που είναι συνδεδεμένη με την Ιατρική Σχολή St. George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας. Υπήρξε ιδρυτής και επί 16 χρόνια Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εξωτερικού Γηριατρικού Ιατρείου του 251 Γ.Ν. Αεροπορίας στο οποίο διετέλεσε και Διευθυντής στην Β΄ Παθολογική Κλινική. Μεταξύ των ετών 2000 και 2010, ήταν Επιστημονικός Υπεύθυνος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Γεώργιος” στην Αθήνα.